Ne kérdezd, hogy friss marad e másnapra! Ezt eddig még nem sikerült "kiderítenem"! :)

A tészta:                      
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 6 dkg margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg élesztő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 db citrom leve
Tetejére a kenéshez 1 db tojás, cukor, darált dió

Elkészítés:

Langyosítsd meg a tejet, tedd bele az élesztőt és kissé futtasd föl. A margarint olvaszd fel, add hozzá a citrom levét, a sót a cukrot és a vaníliás cukrot, keverd jól el, majd mindezeket keverd hozzá a liszthez. Gyúrj rugalmas tésztát, és meleg helyen keleszd duplájára.
Amikor megkelt, kissé gyúrd át és oszd kb. 12 részre. A darabokból formálj hosszú rudakat, és tekerd fel "brios formára", vagy használhatod a fantáziád is... :)).

Sütőpapírt tegyél a tepsibe, és így rakd rá a briósokat. Mindegyik tetejét kend meg felvert tojással, szórd meg bőségesen kristálycukorral és darált dióval. Told hideg sütőbe, süsd aranybarnára!

180 fok 15 perc
Jó étvágyat!

TIPP: A brios tetejét megszórhatod cukrozott fahéjjal, vagy pirított mandula-darabokkal... vagy (klasszikusan) csak darált dióval. Sülés után pedig  "megbolondíthatod" még egy kis porcukorral. :))