Fánkocskák olasz módra

Kicsi ... egy falat ... finom krémmel ... ez csak pasticcini lehet!

A tésztához:
- 125 ml víz
- 125 gr margarin
- 125 gr liszt
- csipet só
- 3-4 tojás

Elkészítés:

Forrald fel a vizet a margarinnal. Ha a margarin "felolvadt", húzd le a tűzről, és keverd bele a lisztet.

Tedd vissza a tűzre, és keverd folyamatosan, amíg el nem válik az edény falától, és utána kb. még egy percig.

Majd vedd le a tűzről, és egyenként keverd bele a tojásokat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe nagyobb mogyorónyi nagyságú halmokat rakj, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára.  Sülés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját!

180 fok. 25 perc
Jó étvágyat!

TIPP: A fánkocskákat tetszés szerint megtöltheted, bármilyen számodra, vagy családod számára kedvenc töltelékkel. Töltheted például túrókrémmel, szilvalekvárral, fügedzsemmel.:)) ... De természetesen a klasszikus töltelékekkel is: csokikrém, vaníliakrém. :) (A töltéshez legegyszerűbb és leggyorsabb: a fecskendő.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis