Fehér és fekete


   
Igazán "szemrevaló" sütemény :))

A tészta:
- 615 gr. liszt
- 1 sütőpor
- 1 / 2 teáskanál só
- 226 gr. puha vaj
- 350 gr. porcukor
- 4 nagy tojás
- 1 / 2 tk. vanília-aroma
- 1 / 4 tk. citrom-aroma
- 120 ml tej
A máz:

- 460 gr. porcukor
- 80 - 120 ml forró víz
- 2 evőkanál cukor szirup
- 1 / 2 teáskanál vanília aroma
- 30 gramm félédes csokoládé, apróra vágva

Ahogyan én készítem.
Egy nagy tálban habverővel keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Egy nagyobb tálban  elektromos keverővel (vagy a kézi mixerrel), verd habossá a vajat a cukorral és egyenként add hozzá a tojásokat. Minden hozzáadott tojást dolgozz el a vajjal, majd a végén add hozzá a vanília- és a citromkivonatot.
A mixert az alacsony sebességre állítva, felváltva keverd bele a lisztes keveréket és a tejet
Sütőpapírral előkészített tepsibe készíts kb. 6 cm átmérőjű 1/2 cm vastag korongokat, egymástól kb. 7 cm-re. (kb. 24 db. ) Süsd 15 - 18 percig, amíg a beleszúrt pálcára már nem ragad. Vedd ki a sütőből és hagyd rácson kihűlni.
Cukormáz:
Tedd a cukrot egy nagy tálba. Fokozatosan keverd el a vízzel, add hozzá a cukor szirupot, és a vanília kivonatot, folyamatosan keverd, amíg a keverék sűrű, sima, és "terjedő" masszává válik. Adj hozzá több cukrot vagy vizet, ha szükséges.
Vegyél ki a mázból kb. 120 ml-t és tedd egy hőálló tálba. Add hozzá az apróra vágott csokit. Helyezd a tálat egy serpenyőben a fortyogó vízzel teli edény fölé, amíg a csokoládé el nem olvad, keverd simára, és vedd le a tűzről.
Kend be a kekszek tetejének egyik felét csokis-, a másik felét cukros mázzal. Ha közben a tálban keményedne a cukor, adj hozzá pár csepp vizet.

TIPP: A süti mintáit kedved szerint variálhatod ... vagy a fantáziád szerint ... vagy az éppen aktuális alkalom szerint. (Halloween, karácsony, húsvét, Valentin, szülinap... stb)
Tedd tálcára ... majd jöhet a kávé, és akiket szeretsz.
Az eredeti receptet és elkészítését itt megnézheted.


Coffe with cream
Az espresso kávéhoz adjunk egy - két kávéskanál tejszínhabot!
Ez majdnem macchiato? ... pedig nem az! :)) ... a majdnem az, az nem az ... nagy a különbség a forró tejhab és a hideg tejszínhab között.! :))


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis