Nemesen egyszerű!  Látványnak nagyszerű! Íze remekmű!  

A tészta:
·  50 dkg liszt
·  1 csomag sütőpor
·  23 dkg cukor
·  1 csomag vaníliás cukor
·  23 dkg vaj
·  4 tojás
·  1 csipet só
·  3 evőkanál kakaó
·  3 evőkanál tej
·  1.25 dl tej
·  2 evőkanál cukor
·  zsiradék és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A keverd össze a lisztet és a sütőport egy tálba. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojásokat, a tejet és a sót.
(Kézi mixer vagy robotgép habverőjével) keverd a hozzávalókat sima tésztává.

Kenj ki egy hosszúkás-, vagy egy kuglóf sütőformát, és szórd meg zsemlemorzsával. A tészta kb. kétharmadát töltsd a formába.

A maradék tésztához add hozzá a kakaót, a 2 evőkanál cukrot és a 2-3 evőkanál tejet, majd jól keverd össze, majd öntsd rá a világos tésztára. Villával kissé keverd össze a két réteget, spirálalakban haladva, felülről lefelé.

180 °C 70 perc
Jó étvágyat!
Tipp: A tészta mazsolával gazdagítható, ha megsült, gyümölcsökkel is. Jól megy hozzá a vaníliamártás és a tejszínhab ... vagy a tetejére locsolt csoki ... nem is beszélek róla ... érezd az ízét ... hmm