A másik NAGY kedvenc ... egy másik NAGY bögre kakaóval! ... vagy, egy másik cappuccino-val :)

A tészta:                                     
·  50 dkg liszt
·  2.5 dl tej
·  8 dkg cukor
·  5 dkg friss élesztő
·  8 dkg vaj
·  0.5 kiskanál só
·  1 db tojás
·  5 dkg mazsola
·  1 db citrom
·  5 dkg mandulaforgács

A tetejére:
·  5 dkg mandula vagy nem olvadó cukor
·  vaj
·  1 db tojássárgája a megkenéshez

Elkészítése:

Futtasd fel az élesztőt 1dl tejben, 1kk. cukorral és 1kk. liszttel. A liszthez add hozzá a többi langyos tejet, cukrot, a vajat, a sót és a tojást, az élesztős tejet, és gyúrd sima tésztává, dolgozd jól ki. Keleszd letakarva 30 percig.

Áztasd be a mazsolát langyos vízbe. Reszeld le a megmosott citrom héját, és a lecsepegtetett mazsolával és a mandulaforgáccsal együtt dolgozd össze a tésztával.

Formálj három egyenlő hosszú tekercset, és fond copfba. Kend meg tojássárgájával,és szórd meg a durvára összevágott mandulával. Keleszd még 20 percig. Kenj ki egy tepsit, (vagy használj sütőpapírt) és süsd meg a kalácsot.

150 fok, 50 perc -1 óra .
Ha túl gyorsan barnulna, fedd le alufóliával.
Jó étvágyat!

TIPP: A mazsolát áztasd rumba vagy likőrbe! :))