Almás - diós torta

Ibolyának, sok szeretettel, a délutáni kávézások emlékére. :)

Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 3 kisebb hámozott, magozott, savanykás alma
- 20 g vaj
- 60 g barna cukor
- 50 ml tej
- 30 g dió
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 1/4 tk. sütőpor
- 2x1/2 tk fahéj
- 1/2 tk reszelt citromhéj
- csipetnyi só
- porcukor


Elkészítés:

Egy 20 cm-es kerek tortaformát kenj ki a vajjal, úgy, hogy a peremére is jusson. Egyenletesen szórj rá 30 g cukrot, és a 1/2 tk fahéjat.

Vágd az almákat kb. 1.5 cm vastag szeletekre, és fektesd egymás mellé a sütőformába. A diókat negyedelt el, és tömd be velük az almák közepét, valamint a köztük lévő lyukakat. Szórd rá a maradék fahéjat, és 10 g cukrot.

A tojássárgákat keverd krémesre 30 g cukorral, a citromhéjjal és a tejjel. A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd össze a masszával.

A tojásfehérjét a csipetnyi sóval verd kemény habbá, és forgasd bele a tésztába, majd egyenletesen simíts el az almaszeletek tetején. Tedd a sütőbe és süsd halványbarnára.

Előmelegített sütő 180 fok, 35 - 40 perc. 

A kész tésztát hűtsd ki, majd óvatosan borítsd tálcára, így az alja lesz a teteje. Szórd meg porcukorral... és máris jöhetnek azok akiket szeretsz.
Jó étvágyat!

TIPP: Próbáld ki: az almát ananászkarikákkal, a diót pedig mogyoróval helyettesíted. :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis