Egyszerű pite

Most erre mit is mondjak .... pite, ahogyan mi (is) szeretjük! :)

A tészta:
·  35 dkg liszt
·  5 dkg élesztő (hagyományos)
·  5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
·  250 ml langyos tej
·  2 db tojás
·  7 dkg cukor
·  pici só
·  fahéjas kristálycukor a szóráshoz
·  40 dkg magozott meggy
·  kevés olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A 2 két tojáshoz add hozzá az 5 dkg kristálycukrot, és keverd jó habosra, öntsd bele a lisztet és a sót, keverd el, majd öntsd bele a tejjel elkevert élesztőt. (az élesztőt nem fontos felfuttatni) Tedd bele még az olvasztott vajat vagy margarint, majd a langyos tej hozzáadásával jól keverd ki a tésztát. A tésztánk lágy lesz, de sűrűbb, mint a palacsinta tészta. Letakarva keleszd meg.

Nagyon gyorsan kel, és sok lesz belőle. Amikor megkelt a öntsd tepsibe, és fakanállal húzd szét. Rakd rá a magozott meggyet, és szórd meg fahéjas kristálycukorral. A tepsiben hagyd még kelni 5-7 percig, majd előmelegített sütőben - 170 fok, 15 perc, légkeverés - szép világosra süsd.
Tálald porcukorral meghintve.
Jó étvágyat!

TIPP: A tetejére meggy helyett, szilvát, ill. bármilyen gyümölcsöt, vagy pirított mogyorót, fahéjat és cukrot is tehetsz ... a fantázia határtalan ... :)  (A képen a mogyorós "változat" látható)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis