Focaccia Napoletano

Nápoly emlékezetes íze ...


A tészta:
- 70 dkg liszt
- 5 dkg friss élesztő
- 1 dl olaj
- 3 dl tej
- 1 db tojás
- 3 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
A töltelék:
- 15 dkg felkockázott baconszalonna
- 1 evőkanál olaj
- 3 főtt kemény tojás
- csipet só
- őrölt bors
(1 tojás a kenéshez)

Elkészítés:


Langyos, cukros tejben futtasd föl az élesztőt. Készíts könnyű tésztát a hozzávalókból. Nem kell sokáig dagasztanod, mert a tészta szinte "magától" összeáll. Formálj cipót, pihentesd 30 percig, majd gyúrd át kissé. Tepsinél hosszabb, keskenyebb téglalappá nyújtsd.

Szórd rá az olajon kissé megpirított bacon-szalonnát (az olajjal együtt), az apró kockákra felszeletelt tojást, és végül szórd meg bőségesen borssal. Mondom bőségesen! :) A hosszanti oldalánál kezdve tekerd fel, kört vagy körívet formálva tedd nagyobb tepsibe, vagy sütőformába.

Nagy ollóval pár helyen a külső oldalán mélyen vagdosd be (így nem reped körbe sülés közben). A tetejét kend meg tojással, és langyos helyen 20 percig még hagyd kelni, majd hideg sütőbe tedd. Ha idő előtt pirulna, félidőben papírral vagy alufóliával betakarhatod a tetejét.
Langyosan vagy hidegen, vastagabb szeletekre vágva tálald.

170 fok, 35 - 40 perc
Jó étvágyat!

TIPP: Tölteléket tetszés szerint választhatsz! Gazdagíthatjuk darabolt olíva bogyókkal, sonka szeletekkel, sajtdarabkákkal, ízlés és fantázia szerint. De vigyázz, hogy a borsot soha NE hagyd ki! :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis