A "Milyen levest főzzek ma?" kérdésre a fiam válasza: Anya, palóclevest!

Hozzávalók:  
- 50 dkg disznócomb felkockázva (bármilyen húsból készülhet)
- 1 nagy fej darabolt hagyma
- 2 gerezd apróra darabolt fokhagyma
- 1 doboz konzerv zöldbab
- 1 nagy répa darabolva
- 1 nagy zellerszár (egészben)
- 2 nagyobb burgonya darabolva
- 1 doboz tejföl
- 1 kk. őrölt pirospaprika
- 1 ételízesítő kocka
- 2 kk. kapor
- 2 babérlevél
- 1 csipet őrölt kömény
- olaj, só, bors

Elkészítés:

Olajon kissé pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Tedd bele a pirospaprikát, majd tegyél rá azonnal egy kanál vizet. 
Dobd rá a húskockákat és pirítsd meg. Sózd, borsozd. Mehet bele a csipet kömény és a leveskocka is. Majd engedd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepje a fazékban lévőket. 

Fedd le, és kb. 30 percig párold. Ezután tedd bele a kaprot, a burgonyát, a répát, a zellerszárat és a babérlevelet és önts hozzá kb. 3dl vizet. Lefedve főzd készre.

A tejfölt keverd el 1 kk liszttel, majd a leszűrt zöldbabbal együtt, öntsd a kész levesbe. Főzd még kb. 1-2 percig.
 Jó étvágyat!

TIPP:  Ha a levest még "sűrűbbre" szeretném készíteni, akkor olaj nélkül pirítok kevés reszelt tésztát, vagy tarhonyát, és a zöldségekkel együtt beleteszem a levesbe. (A pirított tészta az egyik mániám. Kellemesen füstös ízt ad a leveseknek. Valamint a "tejfölproblémáinkat" az itt kapható ízetlen, cukortalan ámde annál sűrűbb, tejszínhez hasonló tejtermékkel oldottam meg.)