A paradicsomos káposzta ... hát igen ... helyes kis fasírtgolyókkal ... puha magyar kenyérrel ... hmmm
...                                          
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta (70-80 dkg)
- 3 evőkanál liszt,
- 1 doboz sűrű paradicsomlé
- 1 fej hagyma
- olaj, só
- bors, őrölt kömény
- 6 csapott teáskanál kristálycukor (ízlés szerint).

Elkészítés:


A káposztát vágd csíkokra, hagyd ki a torzsáját. Tedd nagy fazékba, önts rá annyi vizet, hogy csak 3/4 részig lepje el. Sózd és borsozd meg.

Míg a káposzta fől, egy kisebb lábosban az olajon kissé pirítsd meg a hagymát, majd hozzáadva a lisztet  készíts világos rántást, amit engedd fel a paradicsomlével és egy kis vízzel, keverd csomómentesre. Ezután az egészet öntsd a megfőtt káposztához.

Gyakran kevergesd, míg újra felforr. Tedd bele a cukrot is és hagyd forrni még 5 percig. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adhatsz még hozzá.
Jó étvágyat!


TIPP:  Használhatsz nem túl híg paradicsomlevet, lehet házi készítésű is. A káposzta szeletelése pedig extra gyors (ha van) a kenyérszeletelő géppel. :))