Gyors és ízletes ...


Hozzávalók:                                                
- 10 dkg kockára vágott bacon szalonna
- 7 db lapka sajt
- 1 kis fej darabolt hagyma
- 750 dkg kockára vágott burgonya
- 10 dkg füstölt száraz kolbász
- olaj, só, bors, ételízesítő kocka,
- 1 ek. kapor
- 3 púpozott ek. tarhonya
- 1 karikára vágott zöld paprika (lehet erős is, ha szereted)

Elkészítés:

Nagyobb lábasban süsd meg a szalonnát az olajban, majd add hozzá a hagymát és párold meg. Tedd hozzá a krumplit és engedd fel vízzel, hogy ellepje. Jöhetnek a fűszerek is: só, bors, kapor, ételízesítő kocka, majd fedd le.

Egy serpenyőben (teflonos), olaj nélkül pirítsd barnára a tarhonyát, és azonnal tedd a levesbe, és főzd puhára a krumplival együtt. (Bár én úgy szeretem ha a tarhonya kicsit "roppanós" marad.)

Közben darabold apróra a kolbászt és süsd meg egy kis olajon, és amikor már puhára főtt a krumpli, tedd a levesbe a zöldpaprika karikákkal együtt.

Majd egyenként tedd bele a sajtlapokat is, miközben gyakran keverd meg. Még két percig főzd, míg a sajtdarabkák eltűnnek a levesben. 
Jó étvágyat!

TIPP: Még ízletesebb a leves, ha dobsz bele egy egész zellerszárat, amit főzés után ki is vehetsz belőle. ... csak az íze kell... :))