Svájci cseresznyetorta

Svájc


Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 20 dkg vaj
- 1 kg kimagozott cseresznye (befőtt is lehet)
- 15 dkg darált mandula
- csipet őrölt fahéj és szegfűszeg
- csipet só

Elkészítés:


Keverd össze a liszttel a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport, a darált mandulát, és a cseresznyét.

Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral, majd egyenként üsd bele a tojássárgákat. Keverd hozzá a lisztes keveréket, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Öntsd a masszát kivajazott formába, és süsd "tűzpróbáig". Ha kész, tetejét szórd meg porcukorral.

A sütőt nem kell előmelegíteni. 150 fok, 50 - 60 perc.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis