... avagy A csirkepörkölt! Férjem "legkedvencebb kedvenc" étele, tejfölösen ... galuskával ... friss uborkasalátával ... hmmm
...                                                    
Hozzávalók (4 személyre):
- 10 db csirkecomb (alsó felső vegyesen)
- 1 nagy hagyma darabolva
- 2 kk. őrölt pirospaprika
- 1 nagy paradicsom hámozva, darabolva
- 1 paprika negyedelve, magház nélkül
- 1tk bors
- 1 ételízesítő kocka
- olaj, só
- 1 tejföl

Elkészítés:

Olajon párold meg a hagymát, tedd hozzá a pirospaprikát, keverd el, majd azonnal adj hozzá 1/4 dl vizet. Tedd bele a csirkecombokat keverd meg, add hozzá a fűszereket, majd a paradicsomot, és a paprikát is. Önts hozzá 1 dl vizet. 

Fedd le, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon, párold készre. Alkalmanként pótold a vizet, ne égjen le a hús. Ha puhára főtt a csirke, öntsd nyakon egy doboz tejföllel, keverd el, és főzd össze, kb. 5-7 perc. Tálald galuskával, vagy olyan tésztával amelyet szeretsz. :))


TIPP: 1. Keverj a tejfölbe 1 ek lisztet + 2 ek.vizet, mielőtt a húsra öntöd. 
         2. Az uborkasaláta hagyományos elkészítése után (tejföl nélkül), keverj bele egy vékony szelet apróra vágott hagymát is, és így "érleld össze" a hűtőben legalább egy órát. 
Jó étvágyat!