Görög fánk

Görögország

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 5 dl víz
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- csipet só

- méz, fahéj a szóráshoz
- olaj a sütéshez

Elkészítés:

Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval. Amikor felforrt, add hozzá a lisztet, keverd el alaposan míg a massza összeáll. Hagy hűlni néhány percig, majd add hozzá a tojásokat és keverd egynemű masszává. (A legkönnyebb ezt keverőgéppel, ha van.)
Melegíts olajat egy serpenyőben és kanalanként adagolva süsd ki a tésztát. Közepes hőmérsékleten süsd a kis fánkokat aranybarnára.

A kész fánkokat tedd tálalótálra, mindegyik tetejére tegyél egy kis kanál mézet és szórd meg fahéjjal.
Jó étvágyat!
                                                 .....
TIPP: Keverj a fahéjba darált diót! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis