Csokis - tejszínes kocka

Hozzávalók: 
Tésztához:
- 260 gr liszt
- 260 gr cukor
- 4 tojás
- 1 cs sütőpor
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 50 ml olaj
- 100 ml víz

Krém I.:
- 600 ml tej
- 100 gr vaj
- 6 ek. cukor
- 2 cs. vaniliás pudingpor

Krém II.:
- 500 ml habtejszín
- 2 ek. zselatin

Elkészítés:

A tojásfehérjéből verj kemény habot. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral. Add hozzá az olajat a vizet, majd a lisztet és legvégül a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítsd, süsd meg. 200 fok 15 perc. Ha kihűlt, vágd ketté, és az egyik lapot vágd egyforma kockákra. 

Főzd a pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre, majd hűtsd ki. Keverd el benne a puha vajat, teljesen sima krémmé, majd kend az egészben hagyott tésztalapra.

A zselatint old fel 1 dl vízben, forrald fel és hűtsd ki. Verj a tejszínből kemény habot és forgasd bele a langyosra hűlt zselatint, majd kend a krém tetejére. Fedd le a kockákra vágott lapokkal, és tedd hűtőbe kb. 3 órára.
Jó étvágyat!


TIPP: Tálalás előtt szórd meg a süti tetejét kakaóporral,vagy kevés porcukorral ... csak a látvány kedvéért. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis