Herőcefánk

Erről a süteményről, első alkalommal azt gondoltam: ... Mi ez a tészta, és hogy néz ez ki? Ebből a tésztából ugyan nem lesz semmi! De azután mégiscsak ... tudod a kíváncsiságom győzött ... lesz ami lesz, beletettem az első darabot a forró olajba ...

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 cs szárított élesztő (7 gr.)
- 2 ek. citromlé
- 2 csipet só
- 5 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 100 ml habtejszín
- 100 ml tej

Szóráshoz:
- porcukor

Elkészítés:

Olvaszd föl a vajat, majd keverd bele a cukrot a tojásokat a tejszínt és a citromlevet. 

Dagasztógépben keverd össze a lisztet az élesztővel és a sóval. Add hozzá a vajas keveréket, és dagaszd addig amíg a tészta elválik az edény falától. Keleszd letakarva 40 percig.

Nyújtsd a tésztát fél cm  vastagra és derelyevágóval, vagy pizzavágóval vágj rombuszokat. A rombuszok közepét metszd be hosszanti irányban, és a tésztalap egyik sarkát bujtasd át a nyíláson. Takard le és ismét pihentesd kb. 10 percig.

Forró olajban, süsd szép aranybarnára a fánkok mindkét oldalát, majd szedd őket papírtörlőre. Hintsd meg porcukorral, tálald melegen.
Jó étvágyat!


TIPP: Ha szereted a mazsolát, vágd apró darabokra, áztasd rumba, majd keverd a tésztába. :))
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis