- 350 gr liszt
- 25 gr élesztő
- 250 ml meleg tej
- 25 gr vaj
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
Töltelék:
- 4 vastag virsli hosszában felezve
- 4 lapkasajt mindegyik felezve
Tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag vagy reszelt sajt
Elkészítés:
Morzsold el az élesztőt a meleg tejben, keverd jól el, keleszteni nem kell. Az összes hozzávalót dagaszd össze, míg elválik az edény falától. A tésztát nem kell pihentetni, azonnal dolgozhatsz vele.
Amikor a tészta kész, vágd 8 részre és egyenként nyújtsd ki kb. fél cm vastagra, kissé ovális alakúra. Tegyél mindegyik tésztakorong közepébe egy fél lapka sajtot és rá egy fél virslit. A képen látható módon vagdosd be a tészta szélét és hajtogasd a virsli fölött keresztben a csíkokat.
Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a tetejét tojással és szórd meg szezámmaggal, vagy reszelt sajttal. Ha nem szórod meg semmivel úgy is nagyon finom.
Mikor mindezekkel elkészültél, akkor kezd melegíteni a sütőt, így pihen a tészta egy kicsit, majd süssd szép pirosra a tetejüket.
210 fok, 20 perc.
Jó étvágyat!
TIPP: A kifliket bármivel megtöltheted amit szeretsz és nem folyékony, mert az a réseken keresztül kifolyhat.