Kakaós csiga tortaformában

Egy vasárnapi villámuzsonnára készült ...

Hozzávalók: 
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2 tojássárga
- 50 gr cukor
- csipet só
- 250 ml meleg tej
- 4 dkg élesztő

Töltelék:
- 8 dkg puha vaj
- 6 kanál kakaópor
- 6 kanál kristálycukor

Tetejére:
a sütés előtt
- 2 kanál olaj
sütés után
- 1 dl forró tejben
- 1 ek cukor

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel 1 kk. cukorral, és 1 kk liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrd laza tésztává. Formálj gombócot, szórd meg pici liszttel, takart le és keleszd 60 percig.

Nyújtsd a tésztát téglalap alakúra, nem túl vékonyra (kb: 0,5 cm), majd kend meg egyenletesen a puha vajjal. Szórd rá a kristálycukrot, majd a kakaóport.

Tekerd föl akár a bejglit, majd vágd kb 1,5 cm vastag szeletekre. Tedd őket sütőpapírral bélelt tortaformába.

Kend meg a tetejét olajjal és told hideg sütőbe.

180 fok, 20 perc

Ha elkészült a csoda, még forrón locsold meg cukrozott forró tejjel. Rácson hagyd egy kicsit hűlni. Jó étvágyat!



TIPP: Ne vesződj a töltelék összekeverésével, mert nem kell. Ha szereted a mazsolát, áztasd rumba, brandy-be stb. és úgy szórd a töltelékre felcsavarás előtt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis