Kakaós kalács szavarin formában

Hozzávalók:
- 450 gr liszt
- 25 gr élesztő
- 60 gr cukor
- 200 ml tej
- 2 tojás
- 30 gr vaj
- 1 csipet só
- 3 ek. kakaópor (cukrozatlan, vagy 5 ek. instant)
- 1 ek tej

Tetejére:
- 1 tojás

Elkészítés:

Futtasd föl az élesztőt a meleg tejben egy kis cukorral és liszttel, majd gyúrj tésztát a hozzávalókból, a kakaópor és az 1 ek. tej kivételével. Egyszerűbb dagasztógéppel, mert a tészta eléggé ragad. 

Oszd 2/3 -ad és 1/3 -ad részre. A nagyobbik részt tedd külön tálba, lisztezd be a tetejét jó alaposan, takard le és keleszd 60 percet. A kisebb részt hagyd a gépben és add hozzá a kakaóport és az 1 ek. tejet, majd dolgozd össze. Takard le, lisztezd be majd ezt a tésztát is keleszd addig amíg a másik, a nagyobbik rész kel.

Amikor megkeltek a tésztadarabok, formázd őket két hosszú hengerré úgy, hogy a kakaós darab a fele méretű legyen mint a másik, amit hajts ketté. Így kaptál három egyforma rudat, amit fonj össze. 


Tedd a tésztát kivajazott lisztezett szavarin formába, kend meg a tetejét tojással és keleszd 10 percig. Tíz perc után kezd el melegíteni a sütőt. Amíg a sütő melegszik, kel még a tészta. Majd süsd meg a tésztát szép barnára. Ha nagyon pirulna a teteje 10 perc után tegyél a tetejére alufólia darabot.


Előmelegített sütő 200 fok 20 perc.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis