Nutellás csavart csiga

A férjem egyik délután "alkotott" a konyhában... és ez "sült ki" belőle. Hmmm...

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 7 dkg cukor
- 7 dkg margarin
- 2 tojás
- 2 csipet só
Töltelék:
- Nutella vagy csoki,- mogyorókrém
Tetejére:
- 1 tojás

Elkészítés:
A langyos tej felében 1 kk. cukorral és 1 kk. liszttel futtasd fel az élesztőt, majd minden hozzávalót gyúrj jól össze, dolgozd sima tésztává, majd letakarva keleszd kb. 45 percig.

A megkelt tésztát oszd két részre, és nyújtsd belőle két egyforma méretű, nem túl vékony lapot. Az egyik lap tetejét kend meg Nutellával, majd a másik lapot fektesd a krém tetejére. Vágj kb 2cm-es csíkokat a tésztából, hosszanti irányban csavard meg, majd csiga alakban tekerd fel.

Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, távolságot hagyva köztük, mert sülés közben még megnőlnek. Tetejüket kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben süsd szép pirosra őket.

180 fok, 15 - 20 perc.

TIPP: A csíkokat legkönnyebb egy pizzavágóval szelni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis