Skót krémes

Ez egy kedvenc családi sütemény, ha elkészíted kiderül miért! ;)


Hozzávalók:
Tésztához: 
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 6 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 cs sütőpor
- csipet só

Krémhez:
- 1 l tej
- 4 tojás
- 80 gr liszt
- 100 gr cukor
- 2 cs vaníliás cukor

Máz:
- 10 dkg étbevonó
- 5 dkg margarin

Elkészítés:
A lisztben morzsold el a margarint, majd az összes hozzávalóból gyúrj, nem túl kemény tésztát. Vágd 4 részre, és nyújts nagy négyszögletes, vékony, lehetőleg egyforma lapokat. (Beleférjen a nagy gáztepsibe!) Tegyél sütőpapírt a tepsibe, majd egyenként süsd halvány színűre a lapokat. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül! A megsült lapok törékenyek! 

Keverd a krémhez csomómentesre a tojások sárgáját a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével, folytonos keverés mellett főzd sűrűre, majd vedd le a tűzről. A tojásfehérjékből verj kemény habot és óvatosan, könnyed mozdulatokkal dolgozd a krémbe.  Még forrón töltsd meg vele a lapokat. A legfelső lapra már ne tegyél krémet. 

A tortabevonó csokit a margarinnal olvaszd fel, keverd simára és egyenletesen vond be vele a süti tetejét. Takard le, és tedd hűtőbe 24 órára! 

TIPP:  1. A sütőpapírt 4 egyforma méretűre vágom és ezen nyújtom ki a 4 lemért tésztadarabot. Így biztosan egyforma lesz. 
          2. Amikor bevonod csokival a süti tetejét, olyan bajos lefedni, mert a csoki odaragad a fóliához... szúrj fogpiszkálókat a süteménybe, amelyek "megtartják" az alufóliát a süti fölött. :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis