Töltött croassan

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 1 ek só
- 3 dl tej
- 50 ml olaj
- 5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 tojás

Töltelék:
- 10 dkg csípős kolbász
- 20 dkg vaj
- 1 kk só
- 1 felszeletelt főtt tojás
- 2 kisebb paradicsom szeletelve
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg sonka
- bors

Tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben egy tk. liszttel futtasd fel, majd a hozzávalókból gyúrj könnyű tésztát. Letakarva keleszd egy órát.

Vágd a tésztát 8 egyforma részre és formáld kis cipókká. A cipókat nyújtsd korong alakúra, meglehetősen vékonyra. Keverd össze a sót a vajjal. Egy tésztadarabot kenj meg a sózott vaj egy részével és oszd el rajta a sonka felét. 

Helyezz rá egy másik tésztakorongot és azt is kend meg vajjal, és oszd el rajta a tojás és az egyik szeletelt paradicsomot. Szórd meg borssal. Majd helyezd rá a 3. tésztalapot. Kend meg vajjal, majd szórd  meg a kolbász felével és a reszelt sajttal.

Illeszd rá a 4. tésztalapot és nyújtófával kissé nyújts rajta, hogy a lapok összeragadjanak. A maradék  négy tésztalappal is tegyél ugyanígy. Kend meg mindegyiket vajjal, és oszd el rajtuk a maradék tölteléket. 

Vágd a megtöltött tészta korongokat 8 felé, így 16 db háromszöget kapsz. Tekerd fel a hosszabb végétől kezdve a kifliket. A háromszögek végét nyújtsd meg kissé mikor feltekered. 

Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a tetejét tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe és süsd szép pirosra.

200 fok 20 perc.
Jó étvágyat!

TIPP: A korongok háromszögekké vágásához használj pizzavágót, mert nem csak a tésztát szebb így szeretelni, hanem a benne lévő töltelék is könnyebben elvágható.
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis