Villámpiskóta és variációi

Előkészítés 2 perc, sütés 3 perc. A fiam készítette először ... és ha jobban meggondolom, azóta is, naponta többször is ...! Köszi Péter!

Hozzávalók:
- 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- 2 ek. kakaópor
- 1 kk. sütőpor
- 1 tojás
- 3 ek. olaj
- 4 ek. tej

Elkészítés:



Egy mikrózható müzlis tálban vagy egy nagyobb bögrében keverd jól el a hozzávalókat, majd a mikróban teljes fokozaton három perc alatt süsd meg. A süti csak frissen jó, ha kihűl kiszárad! De ezt a sütit ismerve ez, nem fog kihűlni! ;)

Kínáld vanília- vagy bármilyen pudinggal, bármilyen lekvárral, Nutellával, vagy egyszerűen csak porcukrozd meg a tetejét és habzsold be! :)



VARIÁCIÓK:
Nutellás:
- 4 ek liszt
- 2 ek. cukor
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek Nutella
- 1 tojás
- 5 ek. tej
- 2 ek olaj

Meggyes / cseresznyés / szilvás:
- 4 ek. liszt
- 2 ek cukor
- 1 ek. meggy vagy cseresznye vagy darabolt szilva (befőtt is lehet)
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 tojás
- 5 ek tej
- 2 ek olaj

Mályvacukorral:
- 4 ek liszt
- 2 ek cukor
- 8 nagyobb mályvacukor
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek csokipudingpor
- 1 tojás
- 5 ek tej
- 2 ek olaj

Fűszerekkel (változatok):
- 4 ek liszt
- 3 ek cukor
- 1 ek. étkezési keményítő
- 2 ek. darált dió vagy
          - mogyoró durvára vágva vagy
          - mazsola vagy
          - müzli vagy
          - kandírozott gyümölcsök
          - bármilyen gabonapehely (Chocapic - Neslte termékei), vagy rizspehely
- 1 kk. mézeskalácsfűszer
- 1 kk. sütőpor
- 1 ek. kakaópor vagy 1 tk. étcsoki darabok
- 1 tojás
- 5 ek tej
- 2 ek. olaj

Almás - fahéjas:
- 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- 1 ek. étkezési keményítő
- 1 kk. sütőpor
- 1/2 kk. fahéj
- 2 ek. reszelt alma
- 1 tojás
- 5 ek. tej
- 2 ek. olaj
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis