Almarózsa

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 3 nagy alma
- méz
- barna cukor
- őrölt fahéj
- 1 ek cukor


Elkészítés:


A megmosott almákat vágd négyfelé, és távolítsd el a magházat. Az almadarabokat vékonyan szeleteld fel. 


A szeleteket a cukorral együtt tedd egy lábasba önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. 


Párold meg az almát, de csak annyira, hogy a szeletek hajlíthatóak legyenek. 


Nyújtsd ki a tésztát vékony téglalapra. Ha már nyújtottat vettél, akkor szeleteld kb. 2 cm-es csíkokra pizzavágóval, vagy derelyevágóval, kb. 12 darab lesz belőle.


Minden csíkot kenj meg mézzel és szórj meg barna cukorral. Sorakoztasd rá az almaszeleteket úgy, hogy széleik kissé fedjék egymást. 




Szórd meg az almacsíkokat fahéjjal és tekerd fel úgy, hogy a tészta végét nyújtsd meg és kissé csípd a tésztához. 


Sorakoztasd sütőpapírra és told előmelegített sütőbe.

200 fok, 20 perc.

Tálaláskor szórd meg porcukorral.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis