Bajor kalács

A recept teljes neve: Római tálban sült bajor kalács. Ez ám a képzavar... de a kalács nagyon finom és egyszerű elkészíteni! :)

Hozzávalók:
Tésztához:
- 400 gr liszt
- 25 gr élesztő
- 180 ml tej
- 3 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 kk fahéj

a tálba:
- 50 ml tej
- 3 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor

A tetejére:
- 1 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt meleg tejben 1 tk cukorral és 1 tk liszttel futtasd fel, majd a hozzávalókból gyúrj könnyű tésztát. Formázz belőle cipót, kevés liszttel szórd meg és letakarva keleszd 30 percig.

A tejet keverd el a vaníliás cukorral. A vajat vágd kisebb darabokra és a tejjel együtt tedd a tálba.

Formázz a tésztából gombócokat, és egymás mellé helyezd a cserépedénybe. Kend meg a kalács tetejét felvert  tojással, fedd le és keleszd 30 percig. 

A tálat fedd le és told hideg sütőbe. Az utolsó 10 percben vedd a cserépedény tetejét, hogy szép barnára süljön a kalács teteje.

220 fok. 35 perc

Tálald vaníliamártással, tetejét szórd meg kevés fahéjjal.
Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis