Borsos - fonott kiflik

Hozzávalók:
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő vagy 1 cs. szárított élesztő
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tej
- 50 ml olaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1 kk őrölt bors

a tetejére
- 1 tojás
- 1 csipet bors

Elkészítés:

A friss élesztőt futtasd föl langyos tejben a cukorral és 1 tk liszttel, majd a hozzávalókból gyúrj könnyű tésztát. Formálj belőle cipót, szórd meg kevés liszttel, takard le és keleszd egy órát. Ha szárított élesztővel dolgozol, nem kel keleszteni csak gyúrj össze mindent, a többi ugyanaz. Legegyszerűbb dagasztógéppel vagy  a kenyérsütőgép dagasztóprogramját használni.

Amikor a tészta megkelt, vágd 8 darabra. Nyújts mindegyiket vastag, nem hosszú téglalappá és pizzavágóval  az egyik végétől hosszában készíts két bevágást amivel 3 rudacskát kapsz. A tészta másik végét ne vágd át, az maradjon zárt.

Fond össze a rudacskákat és tedd sütőpapírra. Kend meg a tetejüket a borssal elkevert tojással, pihentesd 10 percig, majd előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.

200 fok 15 perc
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis