Fonott kolbászos kalács

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 gr liszt
- 25 gr élesztő
- 250 ml tej
- 100 ml olaj
- 1 tk cukor
- 2 tk só

Tetejére:
- 2 kisebb lilahagyma
- 20 dkg csípős füstölt kolbász
- 1 tojás
- 1 tk köménymag

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel 1 dl meleg tejben 1 tk cukorral és 1 tk liszttel, majd a többi hozzávalóval dagaszd össze sima tésztává. Letakarva, meleg helyen keleszd egy órát. 


Nyújtsd ki a kelt tésztát kb 25x40 cm-es téglalapra.

Éles késsel, vagy pizzavágóval vágd a tésztát 5 egyforma széles csíkra úgy, hogy a tésztalap egyik vége zárt maradjon , vagyis ne vágd végig. 

A csíkokat kissé nyomkodd össze hengeres formára - nem kell, hogy tökéletes legyen :) - és fond össze. Tedd sütőpappírral  bélelt nagy gáztepsibe, keresztben, mert csak így fér el. :) 

Ha nem megy az 5 ág összefonása, készítsd egyszerűbb módon:  Felezd meg a tésztalapot. mindkét felet vágd 3 - 3 felé és fond össze. A két fonatot majd a tepsiben szorosan fektesd egymás mellé.

A kolbászt és a hagymát karikázd fel és tetszés szerint tegyél a fonatok közé. Kend meg a tetejét tojással, és szórd meg köménymaggal. 


Told előmelegített sütőbe és süsd szép pirosra.
200 fok, 20 perc.
Jó étvágyat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis