Fügés szívecskék

Szívecskék, amelyek bármilyen lekvárral megtölthetők. Ez most fügével készült.

Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 gr liszt
- 150 gr cukor
- 150 gr lágy vaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 cs. vaniliás cukor vagy 1 kis üveg vanilia - aroma

- 20 dkg fügelekvár a szívek összeragasztásához

Tetejére:
- kb. 30 szem mazsola
- 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
- 5 dkg vaj

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat egy keverőtálba és keverd sűrű masszává. Gyúrd össze és pihentesd hűtőben 30 percet.

A tésztát gyorsan gyúrd át, és kevés liszten nyújtsd ki 0,5 cm vastagra. Szív alakú formával szúrj ki kb 60 darabot és tedd sütőpapírra. Előmelegített sütőben süsd meg. Maximum 10 perc alatt megsül, bár ez a sütik tetején nem látszódik mikor kész, fehér marad. Ha tovább sütöd barna lesz és nagyon megszárad.

200 fok 10 perc. 

Szedd le a sütőpapírról és hagyd kihűlni a szíveket, majd fügelekvárral kettesével ragaszd össze. Olvaszd fel a csokoládét a vajjal és kend meg a szívek tetejét. Tegyél közepükre 1 szem mazsolát és hagyd tálcán kb 10 percig száradni. 

Tedd jól záródó dobozba, másnap fogyasztható. Minnél tovább hagyod a lezárt dobozban, annál finomabb lesz. Egy finom délutáni teához kiváló kísérő.
Jó étvágyat!

TIPP: Szeretem a fügét a nem túl édes, kissé fanyar íze miatt. Ám a szívecskék bármilyen kedvelt lekvárral megtölthetők. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis