Nutellás mini piskótatekercs


Hozzávalók:
- 2 tojás
- 85 gr liszt
- 50+35 gr cukor
- 20 ml olaj
- 20 ml víz
- 1 kk sütőpor
- 4 ek Nutella


Elkészítés:

A tojásfehérjéket az 50 gr cukorral és egy csipet sóval verd kemény habbá. 

A tojások sárgáit keverd fehérre a maradék cukorral. Önts bele a vizet és az olajat és keverd simává. 

Tedd bele a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozd egynemű masszává, majd óvatosan forgasd bele a tojások habját.

Nagy tepsi aljára tegyél sütőpapírt és simítsd rá a tésztát. Told előmelegített sütőbe és süsd világosbarnára.

200 fok. 8 perc.

Mikor a piskóta megsült, vedd ki a tepsiből a papírral együtt. Még melegen válaszd le a papírt az aljáról, és a piskótát tedd nedves konyharuhára. 

A meleg süteményt azonnal kend meg Nutellával, és a konyharuha segítségével, tekerd fel mint a bejglit. Pihentesd 10 - 15 percet. Éles késsel szeletelve, porcukorral megszórva azonnal fogyasztható egy finom kávéhoz, vagy teához.

TIPP: Locsold meg karamell-öntettel, vagy meggyszörp cseppekkel. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis