Somogyi kalács

Egyszerűen páratlanul finom!
Hozzávalók: 
- 60 dkg liszt
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 150 ml tej
- 5 dkg vaj
- 2 dkg mazsola
- 6 dkg vegyes aszalt gyümölcs (elhagyható ha nem szereted)

Tetejére a kenéshez:
- 1 tojás

Elkészítés:

Langyos tejben futtasd föl az élesztőt egy kk. liszttel, és egy kk. cukorral, majd a hozzávalókból gyúrj könnyű kelt tésztát.
Takard le és keleszd 50 percig.

Vágd az aszalt gyümölcsöket apró darabokra. 

A megkelt tésztát oszd 3 részre és egyenként nyújtsd ki vastag hosszabb téglalap alakúra. Mindegyiket szórd meg gyümölccsel és mazsolával.

Ha mindezzel megvagy, tekerd fel egyforma hengerekké a 3 darabot és fond össze. Hajtsd koszorú alakúra és tedd egy kör alakú tepsibe. 

Kend meg a tetejét tojással, és pihentesd 10 percig. Told előmelegített sütőbe és süsd szép aranybarnára. Ha a teteje  nagyon barnulna, 10 perc után fedd le a kalács tetejét egy darab alufóliával.

180 fok 20 perc.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis