Sonkás kalászok

Hozzávalók:
Tészta:
- 600 gr liszt
- 25 gr élesztő
- 300 ml tej
- 90 gr vaj
- 1 tojás sárgája
- 1 tk só
- 1 tk cukrot

Töltelék:
- 5 dkg sonka
- 5 dkg szalámi (bármilyen)
- 5 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg kenhető sajt
- 1/4 vékonyra szeletelt vöröshagyma
- 1/8 piros húsú paprika

Tetejére:
- 1 tojás
- bors

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel 1 dl meleg tejben 1 tk cukorral és 1 tk liszttel, majd a hozzávalókat dagaszd rugalmas tésztává. Letakarva keleszd egy órát.

A megkelt tésztát nyújtsd ki vékonyra kb. 3 - 4 mm-es téglalapra. Vágd 3 egyforma széles csíkra és a darabokat kend meg bőségesen sajttal. 

Az első tésztacsíkra tedd rá a sonkaszeleteket a másodikra a szalámi szeleteket és egy kevés hagymakarikát. A harmadik tésztadarabra tegyél kolbászkarikákat a maradék hagymaszeleteket és a vékony csíkokra vágott paprikát.

Tekerd fel a darabokat a szélesebb oldaluktól, mint a bejglit. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a hajtások széle alulra kerüljön. A tészta két végét hajtsd be tekerés előtt, vagy tekerés után csípd össze és hajtsd a tésztahengerek alá.

Egy ollóval vágd be a tésztahengerek tetejét kb 45 fokban 3/4 részig, de ne vágd át a tésztát.
Az egyik darabot fordítsd jobbra a következőt balra és így tovább.

Kend be a tetejét tojással, szórd meg borssal és pihentesd a tésztát 15 percet.

Told előmelegített sütőbe és süsd szép pirosra.

200 fok 20 perc.
Jó étvágyat!

TIPP: Ha édes kalácsra vágysz, kóstold meg a kakaós kalászokat is. :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis