Zebrakalács

Hozzávalók:
- 370 gr liszt
- 230 gr cukor
- 200 ml olaj
- 120 ml víz
- 5 tojás
- 3 ek kakaópor
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só



Elkészítés:

A cukrot keverd el a tojások sárgájával, majd öntsd bele az olajat keverd jól el. Tedd bele a vizet és azzal is jól keverd el. 

Fokozatosan adagolva keverd bele a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd forgasd óvatosan a masszába a keményre vert tojásfehérjéket. 


Öntsd ketté a masszát és az egyik felébe keverd bele a kakaóport. Tegyél egy lecsatolható oldalú tortaforma aljrára sütőpapírt. 

A fehér tésztából tegyél két kanállal a papír közepére, majd a tészta tetejére a kakaós masszából két kanállal. A kakaós massza tetejére újabb két kanál fehér tészta majd tetejére kakaós, és így tovább, amíg mindkét massza elfogy.

A massza a formában frankón szétterül magától és "csíkos" lesz. Told előmelegített sütőbe. Hurkapálcával, vagy hústűvel ellenőrizd megsült e a közepe.

180 fok, 40 perc.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis