Zsömle

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 200 ml meleg tej
- 200 ml natúr joghurt
- 70 ml olaj
- 1 cs szárított élesztő (11gr)
- 1 tk. só
- 1 kk cukor

Tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag

Elkészítés:

A hozzávalókból gyúrj könnyű tésztát. Legegyszerűbb dagasztógép segítségével, amíg a tészta elválik az edény falától. Formázz belőle cipócskát és szórd meg a tetejét egy kevés liszttel. Takart le konyharuhával, vagy tedd kelesztőtálba kb. 50 percre.

Oszd a cipót két részre, majd mindkét részt vágd 4 kisebb részre. Így 8db zsömléd lesz. Formázd meg őket és tedd sütőpapírral bélelt tepsire. 

Kend meg a tetejét tojással, és szórd meg szezámmaggal. Hagyd a tepsiben kelni még 10 percet. Előmelegített sütőbe tedd és süsd szép barnára.

200 fok, 20 perc.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis