Császárzsömle

Hozzávalók:
- 450 gr liszt
 - 1 cs szárított élesztő (7gr), vagy 25 gr friss élesztő
- 45 gr vaj
- 150 ml langyos tej
- 70 ml langyos víz
- 1 tk cukor
- 2 tk só

Tetejére:
- 1 tojás
- 1 tk szezámmag


Elkészítés:

A hozzávalókból gyúrj könnyű tésztát, és letakarva pihentesd 30 percig.


Vágd a tésztát 8 egyenlő darabra és nyújtsd őket rövidebb rudakká. Nem kell formázni, csak lapogasd szét a tésztát.



Amikor készen vagy kezd elölről: nyújtsd hosszabbra a rövid tésztarudakat.










Köss egy csomót a tészta közepén.










A felső végét hajtds a tészta alá.




Az alsó végét bújtasd át a keletkezett hurkon és csípd össze a tészta alatt a már behajtott tésztavéggel.



A tészta középen ne maradjon lyukas.



Tedd a zsömléket sütőpapírra, kend meg a tetejüket tojással, szórd meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben süsd szép pirosra.

200 fok 15 perc.





Jó étvágyat!

TIPP: Próbáld ki a kefíres kifliket is. :))
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis