- 400 gr liszt
- 40 gr puha vaj
- 1 cs szárított élsztő (7gr)
- 60 ml meleg víz
- 200 ml sűrű tejföl
- 1 tk só
- 1 tk cukor
Tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókból gyúrj rugalmas, laza tésztát. Letakarva pihentesd 40 percig.
Vágd a tésztát 6 egyenlő részre. Formázz belőlük hosszú, kb. 40 cm-es rudakat. Ez a művelet könnyebb, ha először rövidebb hengereket készítesz, majd 5 perc pihentetés után nyújtod hosszabbra őket.
Formázz a rudak végén egy karikát, és a tészta hosszabbik végét, többször bujtasd át a keletkezett lyukon.
Végül az tésztakarika alján csípd össze a tésztavégeket. A tésztagyűrű közepét kissé húzd széjjel, hogy a lyuk nagyobb legyen, így sütéskor nem dagad össze a tészta.
Végül az tésztakarika alján csípd össze a tésztavégeket. A tésztagyűrű közepét kissé húzd széjjel, hogy a lyuk nagyobb legyen, így sütéskor nem dagad össze a tészta.
Tedd sütőpapírra. Kend meg a tetejét tojással és szórd meg szezámmaggal. Pihentesd 10 percet. Előmelegített sütőben süsd szép aranysárgára a bucikat.
200 fok, 15 perc.
Jó étvágyat!
TIPP: A bucik tetejét szórd meg sajttal.