Csavart bucik

Hozzávalók:
 - 400 gr liszt
- 40 gr puha vaj
- 1 cs szárított élsztő (7gr)
- 60 ml meleg víz
- 200 ml sűrű tejföl
- 1 tk só
- 1 tk cukor


Tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag



Elkészítés:


A hozzávalókból gyúrj rugalmas, laza tésztát. Letakarva pihentesd 40 percig. 

Vágd a tésztát 6 egyenlő részre. Formázz belőlük hosszú, kb. 40 cm-es  rudakat. Ez a művelet könnyebb, ha először rövidebb hengereket készítesz, majd 5 perc pihentetés után nyújtod hosszabbra őket.

Formázz a rudak végén egy karikát, és a tészta hosszabbik végét, többször bujtasd át a keletkezett lyukon.

Végül az tésztakarika alján csípd össze a tésztavégeket. A tésztagyűrű közepét kissé húzd széjjel, hogy a lyuk nagyobb legyen, így sütéskor nem dagad össze a tészta.

Tedd sütőpapírra. Kend meg a tetejét tojással és szórd meg szezámmaggal. Pihentesd 10 percet. Előmelegített sütőben süsd szép aranysárgára a bucikat.

200 fok, 15 perc.

Jó étvágyat!

TIPP: A bucik tetejét szórd meg sajttal.
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis