Zöldbableves

Tudom, hogy a friss zöldbabnak párja nincs ... mert csak a piac "a lehetőségek tárháza" ... ez a leves a fagyasztottból, vagy konzervből készült ... ám ennek ellenére is finom! ;) 


Hozzávalók:
- 500 gr konzerv (főzött), vagy fagyasztott zöldbab
- 2 répa
- 1 hagyma
- 3 lapka sajt
- 1 nagy burgonya
- 15 dkg száraz levestészta
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kisebb zellerszár
- ételízesítő kocka
- só, bors


Elkészítés:


Hámozd meg a burgonyát és a répát, majd darabold kisebb kockákra. A száraztésztát, olaj nélkül pirítsd meg egy teflonos lábasban. 

Az aprított hagymát olajon párold meg, szórd bele a pirospaprikát, keverd meg majd önts hozzá 2 ek vizet. Tedd bele a burgonyát, a répát, és a pirított tésztát. Ha a zöldbab fagyasztott, tedd bele azt is. Dobd bele a zellert és a fűszereket.

Ha a zöldbab konzerv, akkor tedd levével együtt a levesbe amikor a krumpli megpuhult. Ekkor tedd bele a lapka sajtot is. Picit forrald össze míg a sajt elolvad és már fogyasztható is. 

Jó étvágyat!

TIPP: Tálaláskor szórj frissen darabolt zellerlevelet a leves tetejére.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis