Zöldbableves rizzsel

Pikánsan a legjobb!

Hozzávalók:
- 500 gr zöldbab
- 100 gr rizs
- 1 aprított hagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 nagyobb virsli
- 1 leveskocka
- 1 tk szárított kapor
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- őrölt csípőspaprika 1-2 csipet (peperoncino)
- só, bors, olaj

Elkészítés:

A hagymát párold meg egy kevés olajon, majd add hozzá az 1 ek lisztet. Keverd jól el, pirítsd 1-2 percig, majd szórd bele a pirospaprikát. Folytonos keverés mellett öntsd fel vízzel, vigyázva, hogy ne maradjon csomós. 

Tedd bele a tisztított, darabolt zöldbabot, a leveskockát, sót, borsot, peperoncinót, kaprot és lefedve főzd majdnem puhára a babot. 

Szórd bele a rizs és főzd meg a babbal együtt. Ha mindkettő puhára főtt, a felkarikázott virslit és a tejfölt is  add hozzá és főzd készre a levest.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis