Amarettós kuglóf

Ausztria

Finom, mandula illatú sütemény.

Hozzávalók:
Tészta:
- 350 gr liszt
- 2 dl tej
- 180 gr puha vaj
- 100 gr mandula
- 100 gr mazsola
- 3 tojás
- 200 gr porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek amaretto likőr
- csipet só

Díszítéshez:
- 10 szem amaretti (mandulás keksz)
- 3 cl amaretto likőr
- porcukor

Elkészítés:

Áztasd be a mazsolát a 4 ek. amaretto likőrbe.  Az élesztőt futtasd föl langyos tejben egy kk. cukorral és egy kk. liszttel.

Dolgozd össze a hozzávalókat fényes tésztává, beleértve a mandulát és a beáztatott mazsolát is a likőrrel együtt. Letakarva keleszd egy órát, majd mielőtt a vajazott, lisztezett kuglófformába teszed, lazán gyúrd át még egyszer.

Pihentesd 15 percet, majd előmelegített sütőben süsd meg. 

200 fok, 40 perc.
Borítsd a süteményt sütőrácsra. Amikor lehűlt, díszítsd amaretto likőrrel átitatott kekszekkel, és szórd meg porcukorral.
Jó étvágyat!

TIPP: A kuglóf tésztája 2 - 3 napig is puha marad, így ha szükséges korábban is elkészíthető.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis