- 120 gr liszt
- 500 ml tej
- 80 gr vaj
- 120 gr cukor
- 5 tojás
- 1 cs vaniliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 50 ml rum
- 50 gr darált mogyoró
- 200 gr lágy, magozott, aszalt szilva
- csipet só
Elkészítés:
Keverd össze a szilvát 2 ek rummal.
Melegítsd fel a tejet, húzd le a tűzről. tedd bele a vaníliás cukrot és a vajat, amit hagyj benne felolvadni.
Keverd össze a lisztet a cukrot a sütőport és a sót. Habverővel keverd hozzá egymás után a tojásokat, a tejet, a rumot, és keverd addig míg csomómentes masszát kapsz.
Öntsd a masszát egy kb. 22 cm hosszú vajazott, lisztezett tűzálló tálba. Oszd el a tészta felszínén a mogyorót, a szilvát és a darabokra vágott vajat.
Told előmelegített sütőbe. Ha a tészta teteje túlzottan pirulna, takard le alufóliával.
210 fok, 50 perc.
A süteménynek aranybarnára és ropogósra kell sülnie.Jó étvágyat!
TIPP: Készítheted nagy szemű mazsolával is (250 gr), amit előtte szintén áztass rumba.