Tészta:
- 250 gr liszt
- 30 gr kristálycukor
- 125 gr vaj
- 1 tojás
- 10 gr élesztő
- 2 ek víz
- 1 kisüveg vanília aroma
- csipet só
Töltelék:
- 150 gr nádcukor (barnacukor)
- 1 tojás
- 1 tojássárga
- 50 gr vaj
- 100 ml tej
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
Melegítsd meg a vizet és keverd el benne az élesztőt, majd a hozzávalókból gyúrj egyenletesen eldolgozott tésztát. Takard le és keleszd 2 órát.
Nyújtsd ki a tésztát és helyezd a vajazott lisztezett formába. Képezz peremet a tésztából a forma oldalán.
A töltelékhez keverd össze egy tálban a nádcukrot egy egész tojást, egy tojássárgát, tejet és a darabolt puha vajat. Habverővel verd addig, míg lágy krémed lesz.
Öntsd a krémet a tésztára. A tészta széleit kissé be is hajthatod a töltelékre. Előmelegített sütőben süsd barnára.
200 fok, 30 perc.
Tálaláskor szórd meg porcukorral, ízlés szerint díszítheted kandírozott gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!