Kakaós csavart csiga

Hozzávalók:

- 500 gr liszt
- 25 gr élesztő
- 60 gr olvasztott vaj
- 250 + 20 ml langyos tej
- 100 gr cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 kk só


Elkészítés:

Az élesztőt old föl a langyos tejben, futtatni nem kell. A hozzávalókból a kakaópor és a 20 ml tej kivételével gyúrj laza tésztát.

Felezd meg. Az egyik felét tedd félre takard le. A másik felét tedd keverőtálba, vagy dagasztógépbe és dolgozd bele a kakaóport és a tejet. Amikor kész, ezt a tésztadarabot is takard le, és keleszd őket 60 percig.

A megkelt tésztagombócokat nyújtsd vékony téglalapra, de megközelítőleg egyforma méretűre. A kakaós részt fektesd a fehér lapra, majd a hosszanti végétől tekerd fel mint a bejglit.

Szeleteld fel a tésztarudat kb 2 cm-es darabokra, és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, természetesen megfelelő távolságra egymástól.

Keleszd 15 percig, majd told előmelegített sütőbe.
Jó étvágyat!

200 fok, 20 perc.

TIPP: A tészta feltekerése előtt, szórd meg cukrozott, magozott cseresznyével! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis