Körtével töltött párna

Kívül leveles tészta, belül, pálinkával ízesített körtetöltelék.

Hozzávalók:
- 450 gr leveles tészta
- 6 nagy, hámozott, darabolt körte
- 50 gr vaj
- 100 gr barnacukor
- 50 ml pálinka
- 8 szem amaretti (mandulás keksz)
- 1 tojássárga


Elkészítés:

A magház nélküli körtedarabokat 1 dl vízzel, alacsony tűzön főzd 20 percig. Tedd bele a vajat a cukrot, és erősebb lángon főzd újabb 10 percig. Ha kész, locsold meg pálinkával, és hagyd kihűlni.

Morzsold szét a mandulás kekszeket.

Nyújtsd ki a tésztát kb 4 mm vékonyra. Vágj a téglalap keskenyebbik oldaláról egy tésztacsíkot a díszítéshez, majd tedd félre.

Darabold fel a tésztát, 4 egyenlő nagyságú téglalapra. A mindegyik téglalapot oszd képzeletben ketté, és egyik felét szórd meg a szétmorzsolt kekszel, majd oszd el a kekszeken a körtepépet. 

A téglalapok képzeletbeli másik felét hajtsd rá a körtés-kekszes töltelékre, majd hajtogatva, jól nyomkodd össze a tészta széleit. A félretett tésztacsíkból készíts díszítést a párna tetejére.

Tedd a tésztapárnákat sütőpapírra és kend meg a tetejét a tojássárgával. Told előmelegített sütőbe és süsd szép aranysárgára.

200 fok, 35 perc.
Jó étvágyat!

TIPP: A párnatöltelék bármilyen gyümölcsből elkészíthető. (De akkor már nem körtés párna lesz a neve ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis