Tészta:
- 120 gr vaj
- 220 gr liszt
- 100 gr cukor
- 2 tojássárga
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelék:
- 250 gr őszibaracklekvár
Elkészítés:
Gyúrd össze a hozzávalókat. (Leggyorsabb és legegyszerűbb módja a keverőgép.) Letakarva pihentesd hűtőben 30 percet.
Vedd a tésztát 1/4 és 3/4 részre. A 3/4 rész tésztát lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra és kissé nagyobbra úgy, hogy a kb 20 cm átmérőjű sütőformában 1,5 - 2 cm széle legyen. Vajazd, lisztezd a formát és tedd bele a tésztát majd hajts fel a szélét.
Kissé szurkáld meg egy villával a tészta alját és kend a meg a lekvárral.
A maradék tésztával tetszés szerint díszítheted a tortád tetejét. Előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.
220 fok, 30 perc.
Jó étvágyat!
TIPP: A torta, bármilyen kedvelt lekvárral elkészíthető, valamint a tészta le is fagyasztható. Készítéskor dulpa adaggal kezd és a felét fóliába csomagolva teheted a fagyasztóba. Amikor pedig kedved szottyan rá, csak kiolvaszt, nyújt, süt ... és kész.