Tészta:
- 275 gr liszt
- 150 gr puha vaj
- 150 gr cukor
- 150 gr őrölt mandula
- 2 tojássárga
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 70 gr reszelt étcsokoládé
- 50 ml tej
- 1 ek rum
- csipet só
Töltelék:
- 400 gr málnadzsem
- 2 ek rum
Elkészítés:
Keverd lágy masszává a vajat a cukorral, majd keverd bele a mandulát a sót és a tejet. Keverd bele a tészta többi hozzávalóit is, majd gyúrd addig, míg szép sima tésztát kapsz. Tekerd fóliába és pihentesd hűtőben egy órát.
Tegyél sütőpapírt egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Nyújtsd ki a tészta 3/4 részét és helyezd a formába úgy, hogy a tészta széleit tapaszd a forma oldalához.
Keverd el a málnadzsemet a rummal és terítsd szét a torta alján. Egy evőkanállal simítsd el a tölteléket, majd csavard vissza a tészta széleit, peremet formázva a lekvár körül.
Nyújtsd ki a maradék tésztát és vágj belőle derelyevágóval csíkokat, amelyekkel berácsozhatod a tortád tetejét.
Told előmelegített sütőbe. Ha úgy látod, hogy nagyon pirulna a teteje, a sütés vége felé fedd le alufóliával.
Nyújtsd ki a maradék tésztát és vágj belőle derelyevágóval csíkokat, amelyekkel berácsozhatod a tortád tetejét.
Told előmelegített sütőbe. Ha úgy látod, hogy nagyon pirulna a teteje, a sütés vége felé fedd le alufóliával.