Macskanyelv keksz

Egy kellemes aromájú tea mellé kiváló kísérő.

Hozzávalók:
- 125 gr liszt
- 100 gr cukor
- 2 tojás
- 100 gr vaj
- 1/2 kk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só

Elkészítés:

Habverővel keverd lágy krémmé a vajat a cukorral. 

Keverd össze a lisztet a sütőport a vaníliás cukrot.

A tojásfehérjéket verd kemény habbá a sóval. Adagold hozzá a lisztes keveréket, majd a vajas masszát forgasd bele. Keverd addig, míg a két massza teljesen összekeveredik.

Töltsd a tésztát egy széles csövű habzsákba és formázz hosszanti csíkokat, (vagy tetszés szerinti alakzatokat) egy sütőpapírral borított sütőlemezre. A tésztahalmok között legyen legalább 2 - 3 cm távolság!

Told előmelegített sütőbe. A kekszeknek aranyszínűre kell pirulniuk.

230 fok, 10 - 15 perc.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis