Mantovai torta

Hozzávalók:
- 175 gr liszt
- 150 gr olvasztott vaj
- 1 egész tojás
- 4 tojássárga
- 175 gr cukor
- 50 gr szeletelt mandula
- 1 citrom reszelt héja


Elkészítés:

A tojásokat a citromhéjat és a cukrot habverővel addig keverd, míg krémes és  habos lesz.

Dolgozd hozzá a lisztet, majd végül az olvasztott vajat.

Töltsd a masszát egy 24 cm átm. kapcsos, vajazott - lisztezett tortaformába. Óvatosan, kissé rázogasd meg, hogy a massza szétterüljön.

Szórd meg a tészta tetejét mandulával és told előmelegített sütőbe.

200 fok, 50 perc.
Sütés után sütőrácson hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!

TIPP: Keverj a tésztába 20 ml mandulalikőrt is. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis