Hozzávalók:
Tészta:
- 250 gr liszt
- 100 gr cukor
- 2 tojás
- 70 gr darált mandula
- 150 gr vaj
- 1 cs vaniliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 300 gr sárgabaracklekvár
- 50 ml rum
- 1 üveg sárgabarackbefőtt (héj nélkül)
Elkészítés:
Dolgozd össze a tészta hozzávalóit, és pihentesd hűtőben fél órát.
Lisztezett felületen nyújtsd kb 5 mm vékonyra a tésztát, és bélelj ki vele egy 24 cm átmérőjű vajazott, lisztezett formát. A felesleges széleket vágd le.
Szurkáld meg villával a tészta alját és kend meg a rummal elkevert lekvárral.
A levágott szélekből készíts hosszú tésztarudakat és rácsozd be a tészta tetejét. Told előmelegített sütőbe, és süsd szép pirosra.
200 fok, 30 perc.
A kész tésztát vedd ki a formából, csúsztasd tálcára, majd a rácsok közötti lukakba tegyél egy félbevágott, lecsöpögtetett és lehűtött(!) sárgabarackot.
Jó étvágyat!
TIPP: A tortád elkészítéséhez - akár minden nap - használhatod a gyümölcsök és lekvárok ízeinek változatos "fegyverarzenálját". :)