Barackos gombóc

Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt, áttört burgonya
- 350 gr liszt
- 30 gr vaj
- 1/2 tk. fahéj
- 50 gr cukor
- 100 gr zsemlemorzsa
- 500 gr magozott, érett sárgabarack
- csipet só

Szóráshoz:
- porcukor/fahéjas porcukor

Elkészítés:

A főtt, tört és kihűlt burgonyába alaposan keverd bele a vajat, lisztet és a sót. Dolgozd laza tésztává, majd nyújtsd ki fél cm vastagra.

A cukrot keverd össze a fahéjjal. 
Pirítsd meg a zsemlemorzsát egy serpenyőben, zsíradék nélkül.

Szeleteld fel a tésztát kb 6x6 cm nagyságú négyzetekre. Mindegyik tészta közepére tegyél egy szem barackot, szórd meg fahéjas porcukorral. Hajtsd rá a négyzet sarkait és formázz gombócokat. 

Forrásban lévő vízbe dobd a gombócokat, s mikor azok a felszínre emeledtek, főzd őket még 5 percig. Szedd ki a főtt gombócokat, csepegtesd le, és forgasd a pirított zsemlemorzsába. 

Tálald tányéron, megszórva fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat!

TIPP: Almával, körtével, szilvával töltve is nagyon finom!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis