- 1 kg héjában főtt, áttört burgonya
- 350 gr liszt
- 30 gr vaj
- 1/2 tk. fahéj
- 50 gr cukor
- 100 gr zsemlemorzsa
- 500 gr magozott, érett sárgabarack
- csipet só
Szóráshoz:
- porcukor/fahéjas porcukor
Elkészítés:
A főtt, tört és kihűlt burgonyába alaposan keverd bele a vajat, lisztet és a sót. Dolgozd laza tésztává, majd nyújtsd ki fél cm vastagra.
A cukrot keverd össze a fahéjjal.
Pirítsd meg a zsemlemorzsát egy serpenyőben, zsíradék nélkül.
Szeleteld fel a tésztát kb 6x6 cm nagyságú négyzetekre. Mindegyik tészta közepére tegyél egy szem barackot, szórd meg fahéjas porcukorral. Hajtsd rá a négyzet sarkait és formázz gombócokat.
Forrásban lévő vízbe dobd a gombócokat, s mikor azok a felszínre emeledtek, főzd őket még 5 percig. Szedd ki a főtt gombócokat, csepegtesd le, és forgasd a pirított zsemlemorzsába.
Tálald tányéron, megszórva fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat!
TIPP: Almával, körtével, szilvával töltve is nagyon finom!
TIPP: Almával, körtével, szilvával töltve is nagyon finom!