Diós kekszvirágok

Hozzávalók:
 - 200 gr liszt
- 75 gr porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 kk fahéj
- 75 gr puha, darabolt vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojássárga
- 1 ek rum
- csipet só

Tetejére:
- 100 gr egész dió


Elkészítés:

Az egész diók kivételével, tegyél mindent egy keverőgépbe és keverj egynemű masszát.

Gyúrd össze, formálj belőle cipót, tekerd fóliába és pihentesd hűtőben 30 percet.

Lisztezett felületen, vagy két sütőpapír között, kb 3 mm vékonyra nyújtsd ki. Szúrd ki virágformákkal (vagy tetszés szerinti figurákkal) és nyomj mindegyik virág közepére egy negyed diódarabot.

A kekszvirágokat rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe és told előmelegített sütőbe és süsd világossárgára.

180 fok, 10 - 12 perc.
Egy finom, aromás tea és egy délutáni "terefere" mellé kiváló. :))
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis