- 200 gr liszt
- 300 gr túró
- 3 tojás
- 300 gr cukor
- 100 gr kukoricakeményítő
- 1/2 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 100 gr mazsola
- 70 gr kandírozott gyümölcs
- 6 db amaretti (mandulás keksz) szétmorzsolva
- csipet só
Díszítéshez:
- 2 ek kakaópor
- porcukor
Elkészítés:
Áztasd a mazsolát 3 ek rumba. Mikor a mazsola teljesen felszívta a folyadékot, keverd össze 1 tk. liszttel.
A tojások sárgáját, a túrót és a cukrot keverd habosra elektromos habverővel. Keverd össze a lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport, majd kanalanként keverd a túrós masszához.
Keverd bele a citrom héját, a kandírozott gyümölcsöket és a lisztezett mazsolát.
Verd a tojásfehérjéket kemény habbá, és forgasd a tésztamasszába.
Egy 24 cm átm. tortaformát vajazz ki és szórd meg a morzsolt keksszel. Öntsd bele a tésztát, egyengesd el, és told előmelegített sütőbe.
200 fok, 40 perc.
Sütőrácson hagyd kihűlni, majd szórd meg a tetejét kakaóporral, és díszítősablonok segítségével, "porcukor csillagokkal".
Jó étvágyat!